Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Beste burgers in Leuven

Zoals iedereen weet heeft Leuven een overvloed aan café’s. Maar wie een stevige maaltijd wil voordat hij naar de Oude Markt afzakt, kan sinds enkele jaren in heel wat burgerzaken terecht. Net als vele andere steden zijn er in onze stad een heleboel leuke hamburgerrestaurants uit de grond gestampt. Hier zijn enkele topadresjes voor een lekker verse gourmet burger, bon appétit!

1. Huis der Burgers

Voor originele gourmetburgers moet je in de Tiensestraat bij Huis der Burgers zijn. De swingende namen van de burgers (Hola Guapa, Chickabiddy, Pickle me, …) en de creatieve combinaties doen mij al meteen watertanden. De rode bakstenen en sanseveria’s in het restaurant geven Huis der Burgers een knus huiselijk karakter wat nog toevoegt aan de gezellige sfeer.

Je kan er terecht voor zowel runds-, kip-, lams-, vis- als veggieburgers, voor iedereen wat wils dus maar het maakt het kiezen des te moeilijker! Daarnaast biedt het menu ook vele extra’s waaraan niemand kan weerstaan. Combineer je burger dus voor één keer eens niet met frietjes, maar doe eens gek en kies voor een Mexicaanse maïskolf of een frisse portie koolsla.

by Huis der Burgers
by Huis der Burgers

2. Burger Folie

In de Muntstraat word je dan weer hartelijk verwelkomd door Burger Folie. Hun lichte, moderne interieur binnen en het supergezellig ruim terras buiten zijn de ideale plek om te genieten van een kwaliteitsvolle burger. De burgers bij Burger Folie zijn gigantisch en gemaakt met kwaliteitsvlees van het Charolaisrund.

Geen vettige burgers bij Burger Folie want de burger worden zonder vetstof op een hete grillplaat gebakken. Bovendien kan je je burgersausje zelf kiezen: huisbereide tomatenrelish of andere zelfgemaakte sauzen, allemaal erg lekker! Vergeet ook niet de verse frietjes te proeven, yummie. En voor de zware doorzakkers: tijdens de lunch kun je in Burger Folie terecht voor een heerlijke Hangover burger.

by Burger Folie
by Burger Folie

3. Bar Louis

Bij Bar Louis op de Grote Markt kan je ‘s zomers van een leuk uitzicht op het stadhuis genieten en gezellig mensen kijken. Maar ook het interieur van Bar Louis is heel uitnodigend. Bar Louis is geen burgerrestaurant per se, ze serveren een uitgebreide waaier aan gerechten, maar hun burgers zijn mijn favoriet. Een Big Louis, met cheddar en spek, is heerlijk voor fervente vleeseters en voor de échte durvers is er de King Louis, een dubbele Big Louis. Ik heb er mij nog nooit aan gewaagd aangezien ik de Big Louis amper op krijg, maar ik wens degenen die het wel aandurven alvast veel succes. Let wel, Bar Louis is heel populair bij dagjestoeristen dus even reserveren is aangeraden.

by Words from the west
by Words from the west

4. Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger in Leuven is heel gunstig gelegen in de Naamsestraat, op de hoek met de Muntstraat. Een niet te missen adresje, het is er altijd een gezellige drukte. Ellis wil een burgerrestaurant American style zijn en biedt naast burgers dus ook milkshakes en bijgerechtjes als coleslaw en jacked potato aan.

Terwijl je je burger kiest, kan je er alvast van enkele tapas (of foodshots, zoals zij het noemen) genieten, wat denk je van een portie nachos met guacamole, calamares met tartaar, onion rings of chicken wings? Mij klinkt het allemaal als muziek in de oren, en de smaken zijn heerlijk! Houd echter genoeg plaats vrij voor de burger want die is uiteraard de ster in dit bekende burgerrestaurant. Je hebt steevast te kiezen tussen drie opties: classic, veggie en tribute gourmet burgers. Een uitgebreide kaart aan burgers en vlees van topkwaliteit. Geen tijd om gezellig te dineren, geen probleem want Ellis heeft ook Take away burgers!

by Frederik Rappé
by Frederik Rappé

5. M-Café

Heb je zin in burgers en wil je eens iets nieuws proberen? Begeef je dan naar M-Café aan het M-Museum. Het café heeft een aparte ingang via de Savoyestraat en heeft naast een uitgebreide selectie biertjes en streekgerechten ook enkele hamburgers op haar menukaart pronken. Je hebt er maar liefst keuze uit 10 volledig verschillende burgers waaronder rundsvlees-, vis-, kalkoen-, en vegetarische burgers. Wat je hier zeker eens moet proberen is de burger met gekarameliseerde sprinkhanen, lekkerder dan je zou denken. Het leven is aan de durvers!