Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Bilbo Records - Legendarische Leuvense platenzaak

Terwijl megastores als Free Record Shop de afgelopen jaren in Leuven de deuren moesten sluiten, blijft de verkoop bij Bilbo goed draaien. Ook na hun verhuis vorig jaar blijft Bilbo 50 meter verder dan de vorige locatie, en dus nog steeds op het Ladeuzeplein, de bekendste Leuvense platenwinkel. Hoe kan zo’n platenzaak blijven bestaan en zelfs uitbreiden in tijden waarin bijna iedereen online muziek luistert? Het antwoord is simpel: ze blijven zichzelf opnieuw uitvinden en houden tegelijkertijd vast aan de volgende leuzen:

Great music, Good price

‘Great music, good price’, dat is wat Bilbo zijn klanten belooft en dat is ook een perfecte samenvatting van wat je er krijgt. Een uitgebreide selectie indie muziek, ontelbaar vele cd’s maar ook heel wat vinyl en enkele muziekdvd’s.

Aangezien vinyl enorm hip is tegenwoordig, neemt ‘het zwarte goud’ bijna de helft van het aanbod in. Een paradijs als je zoals ik graag tussen de platen kijkt. Bij Bilbo vind je zowel platgedraaide Stubru-plaatjes als minder bekende muziek. Je kan er echt goede ontdekkingen doen! En dat aan bijzonder voordelige prijzen. Zo kan je er tussen afgeprijsde cd’s snuisteren en er 3 voor 20 euro op de kop tikken.

Nice atmosphere, Personal service

by hsb
by hsb

In de Bilbo heerst er altijd een heel gemoedelijke, leuke sfeer. Die is onder meer te danken aan het simpele maar toch warme interieur, en ook en vooral aan het vriendelijke personeel. Die verwelkomen je steeds met een glimlach, beantwoorden al je vragen en geven je graag persoonlijk advies. Het zijn echte muziekkenners en de passie voor hun zaak druipt er gewoon vanaf. Mede hierdoor blijven de mensen komen.

Bilbo heeft dan ook een vast publiek dat gestaag blijft gewoon groeien. Niet verwonderlijk want de platenzaak blijft zichzelf steeds opnieuw uitvinden. Dat deden ze onder meer met hun digitaal muziekaanbod op http://www.bilborecords.be/, een perfecte online weerspiegeling van de platenzaak. Bovendien organiseert Bilbo ook regelmatig concerten met lokaal talent dat dan in het nabijgelegen Café Commerce het beste van zichzelf mag geven. Zo mochten ze al namen als Admiral Freebee en Gabriel Rios ontvangen, telkens weer meer dan de moeite!

Ben je nog nooit bij Bilbo binnen geweest? Aarzel dan niet, de zaakvoerders zullen je met een vriendelijke glimlach en perfecte service ontvangen.