Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Binnenkort ook op zondag shoppen?

Stad Leuven overweegt momenteel om een toeristisch statuut aan te vragen wat zou inhouden dat de Leuvense winkels vaker kunnen afwijken van hun normale sluitingsdagen en ook op zondag zouden kunnen opendoen. De vraag naar dit toeristisch statuut komt van handelaarsvereniging Liefst Leuven, maar Unizo Leuven staat negatief tegenover het voorstel.

shoppen tas

Het toeristisch statuut zou de Leuvense handelaars in staat stellen maximaal veertig keer per jaar van hun normale sluitingsdagen af te wijken. Zondagshoppen in het Leuvense zou hierdoor dus mogelijk worden. En dat is precies wat Liefst Leuven graag wil. “Al op een van onze eerste vergaderingen in januari is het idee van shoppen op zondag ter sprake gekomen”, zegt voorzitter Birgit De Pauw. “We willen uiteraard onze handelaars niet verplichten om te openen op zondag. Maar ze moeten op zijn minst de mogelijkheid krijgen. Sommige andere steden zoals Antwerpen organiseren nu al één stopzondag per maand, en Leuven leent zich ertoe om dat ook te doen. Eigenlijk mogen we gewoon niet achterblijven.”

Voor toeristen die onze stad in het weekend komen bezoeken, zou zondagshoppen uiteraard perfect zijn maar doordat Unizo Leuven zich tegen kant, ligt er nog geen beslissing op tafel. Wat denken jullie van het zondagshoppen?

Bron: Het Nieuwsblad