Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Boekenwurm in Leuven

Boekenliefhebbers vinden in Leuven een waar boekenparadijs. Naast de standaard ketens zoals Standaard Boekhandel, De Slegte, Davidsfonds, Fnac enz., vind je er ook heel wat kleinere en veel gezelligere boekenwinkels die zeker een bezoekje waard zijn. Mijn favorieten:

boeken door elkaar

Barbóék

Barbóék is absoluut geen doorsnee boekhandel; in hun groot pand in de rustige Schrijnmakersstraat gaan cultuur en gezelligheid hand in hand. Bij Barbóék kan je immers terecht voor een goed boek vergezeld van een lekkere kop koffie en gebak. De boekenkasten en tafeltjes/zetels/stoelen staan hier dan ook gewoon willekeurig door mekaar, waardoor je het gevoel krijgt in iemand zijn gezellige woonkamer te vertoeven. In Barbóék staat zelfs een grote werktafel waar studenten naar hartenlust kunnen studeren en werkende mensen in alle rust op hun laptop kunnen tokkelen. Iedereen is er welkom om door de boeken te komen snuisteren.

Bijna wekelijks organiseert Barbóék in haar salon boekvoorstellingen, leesclubs, (literaire) debatten, … Bij Dag van de Poezië ben ik er ook eens gaan kijken, de ideale plek om wat prachtig gebrachte gedichten mee te pikken. Altijd gezelligheid troef bij Barbóék!

Gobelijn

Wie geen fervente lezer is, liever wat prentjes in zijn boek heeft, of wie gewoon nog eens de nostalgische toer wil opgaan met een goed stripboek, moet zeker eens binnenspringen bij Gobelijn Strips. Deze stripwinkel ligt pal in de Leuvense stadskern, in de Mechelsestraat waar het heel gezellig shoppen is. Gobelijn biedt je een ruim aanbod aan strips en prentenboeken, een onberispelijke service en een erg fijne sfeer. Elke zichzelf respecterende stripliefhebber moet ooit eens voet hebben gezet in het gezellige interieur van Gobelijn Strips!

stripboeken

Boekarest 

Boekarest, vroeger bekend als het Paard van Troje, is een onafhankelijke boekhandel die zich in het hart van Leuven aan het iconische Ladeuzeplein bevindt. Deze gezellige boekenwinkel biedt haar bezoekers een uitgebreide selectie fictie, non-fictie, kunst, kinder- en jeugdboeken, poëzie,… Voor ieder wat wils dus bij Boekarest en je voelt er de liefde voor het boek. Ook de liefde voor hun klanten stellen zij graag tentoon met af en toe met een zelfgebakken cake, een kelderverkoop literatuur per kilo, …

De Kleine Johannes

De naam doet het al vermoeden: De Kleine Johannes is een kinderboekhandel. In het begin van vorige zomer kreeg het mooie art-deco-gebouw in de Tiensestraat 17 zijn oorspronkelijke bestemming als bibliotheek/boekhandel terug toen de gebundelde kinderboekenwinkels De kleine Johannes en Duimelot er zich samen vestigden. Hou jij van gebouwen met een rijke geschiedenis, stop dan zeker eens bij De Kleine Johannes. De uilen op de gevel en in het interieur, de spreuk op de hoek van het pand, alles herinnert je aan de boekengeoriënteerde ontstaansgeschiedenis van het gebouw. Een paradijs voor kinderen dus, maar ook een leuke ontdekking voor volwassenen.

kid reading book

Uitgeverij Peeters 

Tijdens mijn studie Taal-en Letterkunde werd ik regelmatig naar Uitgeverij Peeters gestuurd om boeken voor mijn literatuurvakken te kopen. Op de Bondgenotenlaan 153 daal je wat trapjes af om dit kleine academische boekhandeltje te betreden. Peeters is een gevestigde waarde en dat voel je meteen. Deze uitgeverij werd al in 1857 opgericht en publiceert ongeveer 150 titels en 60 tijdschriften per jaar. Naast academische publicaties vind je er ook kunstboeken en historische werken. Spring hier zeker eens binnen wanneer je je weg van het station naar het centrum baant.