Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

BURn Festival

Komende vrijdag 15 juli zal je je in Leuven niet vervelen. Op de tweede avond van Beleuvenissen zal je onder meer van optredens van Lady Linn, Novastar en Stef Bos kunnen genieten. Maar wie eens zin heeft in iets anders, kan zijn licht gaan opsteken op het BURn Festival, dat tevens in het kader van Beleuvenissen /Het Groot Verlof georganiseerd wordt.

grafitti wall

Urban arts festival

Dit hippe festival, dat bovendien volledig gratis is, draait helemaal rond urban arts. De binnenkoer van jeugdcentrum Vleugel F wordt dan in een zomers kleedje gestopt wordt dé urban hotspot van Leuven. Je zal er vrijdag vanaf 17u de hele avond door van hiphop, jazzy en rap optredens kunnen genieten. Op het podium verwelkomt het BURn Festival onder andere EME en Rewind Productions (2de plaats bij Humo’s Rock Rally 2016). De avond wordt afgesloten met een klepper afgesloten, dé Nederlandse rapsensatie van het moment: Sevn Alias!

breakdance

Break it, pimp it, paint it

Naast muziek is er ook heel wat randanimatie voorzien. Je kan deelnemen aan een breakdance workshop gegeven door een internationaal bekende B-boy. Je kan je stijl laten pimpen in de Pimp-My-Style-zone of je kan zelf met de graffitispuitbus aan de slag gaan op de urban-arts-muur.

Urban snacks

In Vleugel F krijgt ook het eten een lekker urban tintje. Je kan op het BURn Festival immers bij enkele foodtrucks terecht om van Mexicaanse snacks (LocoMexicano) of gefrituurde ijsjes (de Start Up) te smullen. Zo blijf je zeker in zomerse sferen vertoeven. 

Even kort samengevat: voor cool kids is het BURn Festival dé place to be tijdens Beleuvenissen!