Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

'Den Dreef' wordt 'Eneco Stadion'

football field

'Den Dreef' van OHL zal tot Eneco Stadion omgedoopt worden. Waarom die nieuwe naam? Wel, de naamsverandering hangt samen met het ambitieuze project van OHL en energieleverancier Eneco om het stadion duurzaam en klimaatneutraal te maken.

solar panels

OHL kiest dus resoluut voor innovatie en duurzaamheid. OHL-partner Eneco zal onder meer het dak van de nieuwe stadiontribune van zonnepanelen voorzien. Daarnaast zullen ze een Tesla Powerwall plaatsen die de overdag opgewekte energie die niet onmiddellijk verbruikt wordt, opslaat zodat die op een drukker moment kan gebruikt worden. Op de parking van het OHL-stadion worden ook laadpalen voor elektrische wagens geplaatst. 

De financiering van de zonnepanelen gebeurt door een unieke ‘fanfunding’-actie. OHL-supporters kunnen op die manier hun steentje bijdragen aan de duurzame toekomst van het stadion. Het gaat hierbij niet om loten met grote bedragen van duizenden euro’s. Die zijn uiteraard meer dan welkom maar ook met kleinere bedragen kunnen supporters hun geliefde club steunen. OHL zoekt dan ook een 500-tal supporters die ieder 250 euro zouden willen bijleggen voor de financiering van een duurzaam Eneco stadion. De supporters krijgen hier uiteraard ook iets voor terug: een exclusief wedstrijdshirt van de club. Na 5 jaar zal de club hun investering helemaal terug kunnen betalen dankzij de energiebesparing die deze actie zal opleveren.

Dit project kadert uiteraard perfect in het stadsproject Leuven Klimaatneutraal 2030. Mohamed Ridouani, schepen van leefmilieu in Leuven, is dan ook zeer tevreden met het initiatief van OHL en Eneco die de handen in mekaar slaan en de toon zetten in het sportlandschap.