Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Favoriete café’s in Leuven

Leuven is een echte bierstad, met de Stella Artois brouwerij en haar ontelbare café’s die op de Oude Markt voor de bijnaam Langste Toog ter wereld. Maar welke café’s springen er nu eens echt uit? Waar moet je dus zeker eens langsgaan? Hier zijn mijn favoriete Leuvense café’s:

De Fiere Margriet

De Fiere Margriet is een heel populair biercafé, zowel bij Leuvenaren als bij studenten en toeristen. Heel centraal gelegen op het Margarethaplein biedt dit warm café een enorm assortiment aan (voornamelijk) Belgische bieren.

Ook het donkere interieur, de lekkere hapjes, supervriendelijke bediening en goede muziek dragen bij aan de topsfeer in De Fiere Margriet. Wees er wel vroeg bij om een tafeltje te bemachtigen want de deur wordt bij De Fiere Margriet elke avond platgelopen.

De Fiere Margriet Leuven

Café Belge

Café Belge is een must voor wie regelmatig eens naar de Oude Markt afzakt. Aangezien het een geliefd café bij Erasmussers is, vind je er steeds een gezellig mix van Belgische en internationale studenten. Het interieur van Café Belge is op zijn minst uniek te noemen. Stukken van de toog waren ooit te zien in een klooster, en de dj staat te draaien op een oude kansel.

Bij Café Belge pronken er ontelbaar veel biertjes op de kaart. Hier wordt dus veel gedronken en gebabbeld, maar ook heel veel gedanst. Af en toe vindt er ook een live optreden plaats. Van één ding kan je zeker zijn: de sfeer in Café Belge zit altijd goed!

by apilgriminnarnia
by apilgriminnarnia

Café Commerce

Café Commerce is een praatcafé op een druk kruispunt waardoor je uitzicht hebt op zowel het Hooverplein als het Ladeuzeplein en haar imposante universiteitsbib. Het café is erg eenvoudig ingericht, hier geldt de leuze less is more! Je kan er met een fris pintje in de hand gezellig keuvelen, een stomend soepje slurpen of de lekkere spaghetti proeven, een tikkeltje pikant zoals ik het graag heb.

Bij Café Commerce is het elk seizoen leuk om binnen te springen: ’s winters om in het gezellige interieur op te warmen en ’s zomers om in het zonnetje op het terras aan het Hooverplein te genieten. Platenzaak Bilbo, die wat verderop ook aan het Ladeuzeplein gelegen is, laat in Café Commerce af en toe een artiest optreden, onder meer Willow en Gabriel Rios hebben er al gespeeld.

by Tine Torfs
by Tine Torfs

De Metafoor

Ook in De Metafoor in de rustige Parijsstraat kunnen bierliefhebbers aan hun trekken komen. Dit gezellig bruin café met haar charmante tegelvloer beschikt over een uitstekende selectie bieren en een flinke verzameling gezelschapsspelletje.

by viewsfromthebar
by viewsfromthebar

Villa Ernesto

Zoals je kan zien hou ik van bier maar af en toe kan een frisse cocktail me ook heel erg smaken. Villa Ernesto is dan de ideale plek om op een zwoele zomeravond de benen los te gooien. De kleurrijke gevel geeft een echte zuiderse vibe en het terras dat op de Vismarkt uitgeeft is enorm uitnodigend. Je kan er dan ook maar moeilijk voorbijwandelen zonder zin te krijgen in een zomerse sangria.

Maar ook vanbinnen is het bij Villa Ernesto gezelligheid troef. De zuiderse ritmes lokken je naar binnen en zorgen voor een onweerstaanbare drang om te shaken. De mensen zit er hier dan ook niet om een salsadansje verlegen.

by Uitgaan in Leuven
by Uitgaan in Leuven