Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

GP Jef Scherens zet Leuven op de kaart

Volgende week zondag 21 augustus is het weer tijd voor de GP Jef Scherens – Rondom Leuven. Dit Pro Cycling Event is al aan zijn 50ste (!) editie toe! De Leuvense wielerklassieker krijgt dit jaar dan ook extra internationale aandacht.

by Erik Van Breugel / Cyclingmoments.com
by Erik Van Breugel / Cyclingmoments.com

Deze spannende wedstrijd is vernoemd naar de Leuvense wielrenner Jef Scherens, bijgenaamd Poeske Scherens, meervoudig wereldkampioen baanwielrennen. Ieder jaar is het weer een spannende race in een uniek kader waarbij de renners verschillende keren een ronde door de Leuvense binnenstad afleggen.

Thor Hushovd, Lars Boom, André Greipel, Bjorn Leukemans, … Het zijn slechts enkele klinkende namen die de voorbije 50 jaar in de GP Jef Scherens al de revue zijn gepasseerd en de overwinning pakten. Ook dit jaar belooft een topeditie te worden want bij een 50-jarig jubileum mag het wat meer zijn. Ze gooien het in 2016 dan ook over een andere boeg met een nieuwe naam ‘Metaleuven Grote Prijs Jef Scherens - Rondom Leuven’.

Het wielerevent wordt ook grootser aangezien het de zesde manche betreft in de Napoleon Games Cycling Cup, een belangrijk criterium dat in totaal tien manches telt. Deel uitmaken van een topcriterium als de Napoleon Games Cycling Cup brengt uiteraard heel wat media-aandacht met zich mee. De Leuvense wielerwedstrijd wordt maar liefst in 76 landen uitgezonden op bekende zenders als VTM, RTBF en Eurosport. Een enorme meerwaarde voor de koers, en een unieke kans om Leuven voor het oog van de hele wereld als een sportieve stad in de kijker te zetten.