Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

HABITAT, festival door en voor Leuvense jongeren

HABITAT, het festival door en voor Leuvense jongeren, is weer terug van weg geweest! Op zaterdag 6 augustus bundelen ze op het Sportkot muziek, kunst en ondernemerschap tot een gratis festival.

Habitat streeft ernaar creatieve en ondernemende jongerencultuur te promoten. Dit doen ze onder andere met een kunstroute van jong, multidisciplinair talent uit het Leuvense. Deze kunstroute verbindt de twee muzikale podia waar muzikaal talent uit de stad hun kunnen aan het grote publiek toont. Het groene amfitheater doet dienst als hoofdpodium, waarop internationaal talent te zien is en op het ‘Zelfkweek’-podium verzamelen dan weer trendsetting muziekplatformen uit eigen land. In samenwerking met KLANK vzw organiseert Habitat bovendien ook open jams. Breng je instrument dus gerust mee en leg contact met andere muzikale zielen uit het Leuvense. 

Ondernemerschap troef bij Habitat: een grote ruilmarkt (vinyl, vintage kledij, juwelen, …) en een inspiratiecaravan waar interessante ondernemers uit allerlei werkvelden hun verhaal komen doen. Kunstpiramides met live painting van Leuvens beste street art artiesten, slam poetry en performance art zorgen voor de creatieve ‘cherry on top’.

Helemaal in lijn met Leuven Klimaatneutraal, denkt Habitat ook heel bewust na over zijn ecologische voetafdruk. Ze zijn dan ook trots op hun gerecycleerde chill-out zone en hun vegetarische en healthy foodcornerwaar je van bug burgers en allerlei vegetarische gerechtjes kan genieten.

Zien we jou zaterdag ook op Habitat? Voor meer info, ga naar http://www.habitatfestival.be/

by Ann Peeters
by Ann Peeters