Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Hapje Tapje breidt uit

Voor haar 28ste editie haalt Hapje Tapje alles uit de kast. Op 7 augustus kan je duimen en vingers aflikken bij een enorme variatie aan lekker eten uit het vuistje. Kiezen uit al dat lekkers zal nog moeilijker worden want het culinaire parcours breidt dit jaar uit: de horeca van de Tiensestraat zal nu ook aan Hapje Tapje deelnemen.

Eetkraampje

Dat wordt smullen

De eerste zondag van augustus wordt dus weer een groot smulfeest voor tienduizenden foodies. Hapje Tapje is en blijft het oudste en grootste culinaire festival van België. Om dit te vieren voert het festival weer enkele nieuwigheden in. De Grote Markt wordt omgetoverd tot de ‘Grand Place Gourmande’ waar je onder een reusachtige parasol, met een diameter van maar liefst 21 meter, van de topgerechtjes van 9 Leuvense klasserestaurants kan proeven. Onder meer Essenciel, Het land aan de overkant, Tafelrond en het Spaans Dak zullen je voor 6 euro een topgerechtje voorschotelen. Voor drie euro extra krijg je er bovendien een perfect gepaired biertje bij.

Minder drummen, meer keuze

Met de uitbreiding van het culinair parcours met de horeca van de Tiensestraat zal het op Hapje Tapje bovendien minder drummen zijn, wat deze culinaire ervaring nog aangenamer maakt. Langs de Tiensestraat zullen er een twaalftal fijnproeverskraampjes staan waardoor het totale aantal Hapje Tapje-eetkraampjes op 46 komt te staan. De kern van het hele gebeuren bevindt zich in de Muntstraat en op het Hogeschoolplein.

Food stall

Let me entertain you

Naast lekker eten en verfrissende biertjes kan je op Hapje Tapje ook van ander entertainment genieten. Om 15u kan je op de Oude Markt voor de legendarische barmannenrace supporteren en wie eens een pintje volgens de regels van de kunst wil leren tappen, kan om 13u een tapcursus van brouwerij Inbev volgen. Na al dat lekkers, wil je die extra kilo’s uiteraard weer kwijtgeraken. Dat kan vanaf 19u op de Oude Markt waar je je benen los kan zwieren op muzikale optredens van Zeester uit Wijgmaal en Cleymans en Van Geel, die Hapje Tapje vanaf 21 uur zullen afsluiten met een setlist vol Nederlandstalige covers.

Voor meer info en een overzicht van alle deelnemende standjes en het uitgebreide bieraanbod kan je terecht op www.hetgrootverlof.be. Tot op Hapje Tapje!