Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Hectische nacht voor de Leuvense brandweer

brandweerman

Gisterennacht was een hectische nacht voor de Leuvense brandweer. Ze moesten maar liefst twee keer massaal uitrukken. Eerst om 1.20 uur ’s nachts na een oproep over een uitslaande brand in een rijwoning in de Maria Theresiastraat, schuin tegenover de Leuvense Hulpgevangenis. Wanneer de hulpdiensten ter plaatse kwamen, hadden de acht bewoners van het pand zichzelf gelukkig al in veiligheid kunnen brengen. Zij hadden het pand tijdig verlaten en hadden bijgevolg geen medische verzorging nodig. Een branddeskundige zal de oorzaak van de brand onderzoeken en ook het gerechtelijk labo kwam ter plaatse. Het getroffen pand is tijdelijk onbewoonbaar verklaard maar de geëvacueerde bewoners vonden reeds elders onderdak.

Omstreeks 4 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen in verband met een dikke rookpluim die uit een restaurant leek op te stijgen. Deze keer moest de brandweer naar de Muntstraat, pal in het Leuvense centrum, uitrukken. De bewoners van de appartementen boven het restaurant werden door het brandalarm gewekt en merkten de enorme rookontwikkeling in het restaurant onmiddellijk op, waarop ze de hulpdiensten verwittigden. De eigenaar van het restaurant werd ook op de hoogte gebracht en kwam meteen ter plaatse. In zijn restaurantkeuken trof de brandweer smeulende etenswaren aan in een hete bak olie, de oorzaak van de enorme rookontwikkeling. De bak werd meteen naar buiten gedragen en de zaak werd grondig verlucht. Kwaad opzet wordt hier dus uitgesloten. Na de interventie werd het pand veilig verklaard en konden de bewoners terug naar binnen. Het bleef in deze hectische nacht dus bij twee branden en geen slachtoffers.