Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

I love Leuven! Maar waarom eigenlijk?

Leuvenaren zijn uiteraard trots op hun stad, Belgische studenten gaan er en masse op kot en ook heel wat buitenlandse studenten kiezen Leuven als hun studentenstad. Maar wat maakt onze stad zo geliefd? Waarom zijn er zoveel Leuvenlovers?

Leuven is een geweldige stad om te wonen en wel om deze 5 redenen:

1. Leuven is klein genoeg om gezellig te zijn, groot genoeg om je nooit te vervelen

In Leuven kan je alles te voet of met de fiets doen want de stad is heel compact. Je zal je er dan ook snel thuis voelen. Toch ontdek ik na jaren in Leuven te wonen nog steeds verborgen plekjes en leuke zaakjes die nooit eerder heb gezien. Leuven blijft me verrassen.

Bikes Leuven

2. Alleen in Leuven zijn universiteit en stad zo nauw met elkaar verbonden

Met een mix van meer dan 55 000 studenten en 100 000 inwoners is het in Leuven dan ook aangenaam vertoeven. Leuvenaren zijn trots op hun universiteit die bovendien erg hoog op de Times World University Ranking scoort, de KU Leuven mag er op een 35ste plaats pronken. Geen wonder dus dat maar liefst 1 op 3 inwoners van Leuven voor de KU Leuven werkt.

Robes Leuven

3. Leuven is, als thuisbasis van AB Inbev, een echte bierstad

Je vindt er dan ook een bonte mix drukbezochte cafés: Fakbars voor de studenten, maar ook zuiderse cocktailbars en gezellige volkscafés. Ah, die Fakbars waar je nog goedkope pintjes vindt en waar menig Leuvenaar zijn lief heeft leren kennen.

Stella Artois

4. Op de Oude Markt is het heerlijk terrassen

Geen zin om naar de drukke Fakbars te gaan? Dan is er natuurlijk nog de Oude Markt. Aan de Langste Toog van het land is het altijd plezant.

Our lovely Oude Markt 😍 — by Philippe Jespers
Our lovely Oude Markt 😍 — by Philippe Jespers

5. Leuven is levendig: er zijn altijd wel gratis evenementen en leuke activiteiten

Zoveel studenten in de stad, geen wonder dat er altijd wel iets te beleven valt. Gedurende het hele collegejaar zijn er tal van activiteiten voor en door studenten. Ook tijdens de zomer(vakantie) blijft de stad the place to be met evenementen als Beleuvenissen, Hapje Tapje en Half-Oogst. In Leuven zal je je nooit vervelen.

Beleuvenissen