Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Kriek Belle-Vue heeft iets met Tienen

Met deze tropische temperaturen kan een fris biertje wel eens smaken. Een Kriek Belle-Vue bijvoorbeeld kan er altijd wel in. Die Kriek Belle-Vue wordt uiteraard gebrouwen met de beste, sappigste krieken. Maar wist je ook dat ze die krieken in Tienen halen vooraleer ze kunnen brouwen?

Krieken op tafel

Een boer uit Sint-Margriete-Houtem, een deelgemeente van Tienen, is de enige kriekenleverancier voor het bier, en dat al 30 jaar lang! In de zomermaanden, wanneer de krieken mooi rood en rijp zijn, worden ze rechtstreeks van zijn boomgaard naar de brouwerij, onderdeel van AB Inbev, in Sint-Pieters-Leeuw gebracht. Voor 100 liter Belle-Vue bier heb je slechts een goede 13 kilogram krieken nodig.

Niet alleen Tiense krieken maar ook Tiense suiker verschijnt in de ingrediëntenlijst van de lekkere Kriek Bell-Vue. Verder heeft het fruitig biertje nog een link met de suikerstad want ook de brouwmeester, die de krieken persoonlijk gaat uitkiezen bij de fruitboer, komt uit Tienen!