Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Leuven blijft toeristische trekpleister

Sinds de aanslagen van 22 maart ging het toerisme in België de dieperik in. Werchter mocht dit jaar op heel wat minder buitenlandse festivalgangers rekenen, en ook in Leuven zelf hebben de gebeurtenissen in maart een impact gehad op het bezoekersaantal. Toerisme Leuven liet dit echter niet aan haar hart komen en door hun aanhoudende inspanningen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen is er absoluut geen reden om alarm te slaan.

Centrale Bib in een exotisch jasje — by Tine Torfs
Centrale Bib in een exotisch jasje — by Tine Torfs

Onlangs duidden cijfers van Vlaams minister van toerisme Ben Weyts op een dalende bezettingsgraad van 10-15 % in de Vlaamse kunststeden. “In vergelijking met de andere kunststeden en Brussel scoort Leuven echter niet slecht”, zegt schepen Vansina. “Op Gent na kende Leuven de afgelopen maanden de hoogste bezettingsgraad.”

Dit is mede te danken aan de Stad Leuven die op vlak van toerisme, meetings en events een erg groot aanbod voorzien. Zo blijkt de tweede editie van Het Groot Verlof gecombineerd met de zomercampagne van Toerisme Leuven, waarbij interessante hoteldeals worden aangeboden, een succesformule die veel (internationale) bezoekers aantrekt. Maar ook de vele nationale bezoekers en dagjes-/weekendtoeristen uit de buurlanden zorgden ervoor dat de toerismecijfers op peil bleven.

Leuven, doe zo voort!