Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Leuven Night Run

Leuven Night Run is een niet te missen loopevent in eigen stad. Leer Leuven op een andere manier kennen door haar smalle steegjes, historische gebouwen en verborgen plekjes al lopend te verkennen. In het donker en begeleid door muziek en kaarslicht wordt de Leuvense binnenstad in een magische sfeer ondergedompeld, een unieke loopervaring dus! 

Wie?

Atleet of zondagsloper? Maakt niet uit, iedereen is welkom op de Leuven Night Run! Het is geen tijdloop. Doordat het competitieve element wegvalt, focust deze stadsloop dan ook enkel loopplezier. De stad Leuven wil immers zoveel mogelijk mensen aan deze unieke loopervaring laten deelnemen, en dit aan een democratische prijs. Zo maken we er samen een prachtige zomeravond van. Ook met families is rekening gehouden. Met de kinderen het centrum van de stad al lopend verkennen en hen laten zien dat lopen niet saai is? Dan schrijf je je in voor de Family Run, een tof parcours van +/- 3 km, zodat ook de kleinsten met de kortste beentjes mee kunnen. 

city running

Wat? 

Leuven herbergt een groot aantal historische gebouwen en die wil ze met de Leuven Night Run nog eens extra in de kijker stellen. Met je loopschoenen aan kan je je lievelingsstad eens op een andere manier verkennen. Iedere deelnemer ontvangt bovendien een hoofdlampje dat je bij valavond zeker zal kunnen gebruiken. Om deze stadsloop nog wat meer kleur te geven, zorgen ontelbare kaarsen en enthousiaste muzikanten voor extra sfeer! 

Waar?

Het startschot wordt op het Mathieu de Layensplein gegeven waar een DJ alle lopers in de juiste sfeer zal brengen. Vervolgens steken we de Grote Markt over en lopen van het stadhuis op waar je kennismaakt met dit unieke gotische gebouw, een echt Leuvens icoon. 

In 2012 opende het Radiohuis van de VRT in Leuven, aan de achterzijde van het stadhuis, haar deuren. Dit trendy radiohuis herbergt onder meer een radio-en publieksstudio en een moderne redactieruimte voor Radio 2 Vlaams-Brabant en Brussel. Het Radiohuis wil een open huis zijn met veel interactie met het publiek. Dit toont het ook nu weer aan door haar deuren voor de Leuvense lopers open te zetten.  

Nadat we het radiohuis doorkruist hebben, zetten we onze koers verder naar de Wolvenpoort waar een smalle trap in de muur uitgeeft op de tuin van het Van Dalecollege. Let wel, je zal hier zeker merken dat Leuven niet vlak. Let dus goed op je ademhaling zodat je de rest van het parcours nog zonder op je adem te trappen uit kan lopen. Na het Van Dalecollege doorkruisen we cultuurcentrum het STUK, door het Dijledal. Het Dijlepark is een gezellig groen parkje waar vele Leuvenaars het bestaan niet eens vanaf weten. Daarom zetten wij het tijdens de Leuven Night Run graag in de kijker en voegden wij het vorig jaar toe aan het parcours. 

Finishen doen we in stijl op de Oude Markt, het bonzend hart van Leuven dat grotendeels uit horecazaken bestaat, vandaar haar bijnaam “de langste toog van de wereld”. Na de leukste race van je leven kan je dus nog even nagenieten met een fris pintje en het polsstokgala dat tevens tijdens de Tofsportnacht georganiseerd wordt meepikken. 

Praktisch?

Op 27 augustus trek je je loopschoenen aan voor de Leuven Night Run. Op het Mathieu de Layensplein wordt om 20u het startschot voor de Family Run gegeven, waarna een uurtje later, ook de deelnemers aan de Leuven Night Run ook uit de startblokken schieten. Voor de Familrun betaal je slechts € 5 inschrijvingsgeld, voor de Leuven Night Run slechts € 10 mits voorinschrijving. Inschrijven kan op http://www.leuvennightrun.be/inschrijven

Leuven Night Run vindt dus eind augustus al plaats, tijd om te beginnen trainen dus! Dit kan je onder meer op de atletiek- en Finse piste op het universitair sportcentrum, in het provinciedomein en op de Finse piste Heuvelhof te Kessel-Lo. Veel loopplezier!

Bron: http://www.leuvennightrun.be