Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Leuven, tot ziens! Studenten zwaaien af

afgestudeerd

Een dikke proficiat aan alle afgestudeerde studenten! Maar liefst 8343 (!) studenten mochten dit jaar in eerste zit aan de KU Leuven afstuderen. Zij zullen nu hun geliefde Leuven vaarwel moeten zeggen, ongetwijfeld een afscheid met pijn in het hart. Toch studeren alle studenten met de glimlach af want, ik spreek uit ervaring, afstuderen is een enorme opluchting!

Het klinkt misschien cliché, maar ik moet toch toegeven dat die laatste loodjes echt het zwaarst wogen. Die verdomde thesis is wel degelijk een werk van lange adem en de mondelinge verdedigingen gaven ook de nodige stress. Om de studenten voor hun immense inspanningen te bedanken, werden zij op de proclamaties/promoties, die per faculteit worden ingericht, dan ook naar behoren in de bloemetjes gezet. De vrouwen, want meisjes zijn het nu toch echt niet meer, trokken hun mooiste paar hakken en hun schoonste kleedje aan. De mannen, want jongen zijn zij nu af, zaten stuk voor stuk strak in het pak. Dat leverde uiteraard mooie taferelen op!

Studenten met herexamens, geen paniek! Jullie kunnen immers nog wat langer in jullie geliefde Leuven vertoeven, en wie zegt daar nu neen tegen? Het is natuurlijk geen lachertje om in die hete zomermaanden terug achter je boeken te moeten kruipen. Maar je staat er absoluut niet alleen voor, er zitten er velen in hetzelfde schuitje. Steun elkaar tijdens die warme blokdagen in de bib en dan lukt dat zeker in tweede zit! Dan kunnen jullie ook je mooiste outfit aantrekken en naar die proclamatie trekken. Succes!