Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Leuvenaar wint Europabeker Triatlon

Triathlon

Simon de Cuyper ging op zaterdag in het Spaanse Altafulla met de ETU titel aan de haal. Een verdiende overwinning voor de 29-jarige sportieve Leuvenaar die zijn Europese topperiode mooi afrondde. 

De triatlonkriebels staken bij De Cuyper op 16-jarige leeftijd al de kop op toen hij bij de Leuvense zwemclub leerde zwemmen. Niet veel later werd hij door de toenmalige trainer van triatlonlegende en eveneens bekende Leuvenaar Rutger Beke opgemerkt. In het Arinso-Bik triatlonteam (TDL) geraakte zijn prille carrière dan ook meteen in een stroomversnelling.

Vandaag plukt Simon de vruchten van deze topbegeleiding en zijn passie voor de sport. Na drie weken racen over heel Europa heeft hij eindelijk een deugddoende overwinning te pakken. Onze stadsgenoot kreeg deze echter niet cadeau, “het was een zware wedstrijd met een woelige zwemproef, een zeer lastig fietsparcours en een pittige run in de hitte”. Maar een perfecte combinatie van talent, kracht en doorzettingsvermogen zorgde er zaterdag toch voor dat De Cuyper zich tot ‘Mediterraans kampioen’ mocht kronen.

Het hele sportgebeuren kreeg bovendien een Belgisch kleurtje want ook bij de vrouwen mocht een Belgische op het hoogste schavotje plaatsnemen. Charlotte Deldaele rondde een perfecte wedstrijd af en won de ETU Europabeker met overwicht. De twee triatleten waren dan ook door het dolle heen toen zij beiden het podium mochten betreden. Een dikke proficiat aan onze triatlontoppers Simon en Charlotte, doe zo verder!