Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Picknick in het Park

Picknick in het Park is ondertussen een vaste waarde geworden tijdens de Leuvense zomer. Languit genieten in het gras of op je picknickdeken samen met familie en vrienden, en peuzelen van heerlijke zelfgemaakte hapjes … Picknick in het Park is een vaste afspraak op de zomerkalender van vele Leuvenaren.

picknick with friends

Dit niet te missen laid-back event werd in 2007 door onze bekende stadskok Jeroen Meus in het leven geroepen. Ook dit jaar kan je voor een onvergetelijke picknick op zondag 7 augustus in het Leuvense stadspark terecht. De picknick start vanaf 10u en staat helemaal in het teken van zon, zee en strand. Op tijd inschrijven via picknickinhetpark@leuven.be, dan word je nog extra in de watten gelegd met een kopje koffie of thee, een fris glaasje fruitsap en een heerlijke ontbijtkoek, smullen maar!

Zoals elk jaar is er een mooie prijs te winnen voor wie met de meest creatieve interpretatie van het thema op de proppen komt. Wat het picknickdekentje betreft vallen er ook prijsjes te winnen. Aangezien Leuven hard timmert aan het realiseren van een klimaatneutrale stad, volgt Picknick in het Park graag dat voorbeeld. Dit jaar heeft het evenement dus geen fleece dekentjes meer in de aanbieding maar wie 'duurzaam' picknickt of met een origineel alternatief voor de dag komt, ontvangt een prijs.

picknick with family