Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Pop-upcafé opent de deuren in Centrale Bib

Centrale bib

Op maandag opent de Leuvense Universiteitsbibliotheek in haar galerij en binnentuin pop-upcafé Torenhof. Dit gebeurt op initiatief van de KULeuven die wil testen of er interesse is voor een blijvend bibliotheekcafé en of dit voor de KULeuven haalbaar is. Vicerector Katlijn Malfliet: “De Universiteitsbibliotheek biedt een uniek kader om even gezellig te verpozen met een drankje.” Bij mooi weer vaak op het Ladeuzeplein vertoevend, ben ik het daar helemaal mee eens! Je kan van 1 augustus tot 23 september terecht in Torenhof, dagelijks tussen 13 en 17u. En ook met dit pop-upcafé trekt Leuven weer de groene kaart want Torenhof serveert duurzame drankjes.

Naast dit pop-upcafé kan je deze zomer op zaterdagavond genieten van gratis beiaardconcerten. Van op het Ladeuzeplein kan je de concerten live volgen terwijl je heerlijk ontspant in een KU Leuven-strandstoel en geniet van een verfrissend ijsje of een lekker beiaardbiertje.

Op zaterdag 6 augustus kan je om 21u van het eerste beiaardconcert genieten. Vanaf 19u30 is het eveneens mogelijk om voor de luttele prijs van 1 euro de bibliotheektoren te beklimmen om de beiaardier zijn kunnen van dichtbij te bewonderen. Iedere Leuvenaar weet dat hij maar wat graag zijn melodieën op Leuven loslaat en bij het beiaardbezoek krijg je te zien hoe dat in zijn werk gaat. Het enige wat je moet doen, is je aan bij de bezoekersbalie van de bibliotheek aanmelden waar de beiaardier je zal opwachten.

Verken je de toren en het prachtige bibliotheekgebouw liever op eigen houtje? Geen probleem, dagelijks tussen 10 en 17u kan je met de nieuwe audiogids op je eigen tempo door de geschiedenis van de Universiteitsbibliotheek stappen. Liever een gids in levenden lijve, die staat uiteraard ook iedere dag ter jouwer beschikking. Een rondleiding met gids vraag je aan via cultuurUB@kuleuven.be, kost 2 euro per persoon en duurt een 45-tal minuten.