Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Position switch voor Leuvense studentenflik

Het Leuvense politiekorps heeft besloten om de beveiliging van het Heilig Hartziekenhuis, de campus Sint-Rafael en het UZ Gasthuisberg met extra mankracht te versterken. Een extra agent die zich inzet voor het ziekenhuis is zowel volgens de politie als het ziekenhuis van onschatbare waarde.

Niemand minder dan voormalig studentenflik Nick Vanden Bussche werd tot ziekenhuisinspecteur omgedoopt. Deze oude bekende, een begrip onder de Leuvense studenten, bleek de geknipte man voor de job aangezien hij in zijn vorige functie al heeft laten zien dat hij goed kan werken met en voor een specifieke doelgroep en dat hij zeker als toegankelijk aanspreekpunt kan fungeren.

by mhl
by mhl

Na zes jaar hing Nick vorig jaar zijn studentenflikoutfit aan de haak en gaf hij aan dat hij zijn carrière als agent een andere wending wilde geven. Hij volgde een opleiding om als hoofdinspecteur naar het Leuvense politiekorps terug te keren. Vandaag werkt hij dus als ziekenhuisinspecteur, een contactpersoon voor patiënten, bezoekers, verplegers, dokters, directie en veiligheidsmedewerkers. Van Nick Vanden Bussche en zijn collega wordt dus verwacht dat zij vertrouwen bouwen onder de 9000 personeelsleden en onder de 40.000 bezoekers die dagelijks over de vloer komen. Een hele verantwoordelijkheid, die met een team van twee ziekenhuisinspecteurs uiteraard makkelijker om dragen is.

Leuven kent met Rik De Langhe ondertussen een nieuwe studentenflik en waardig opvolger voor Nick Vanden Bussche. Maar veel studenten zijn Nick, hun vorige sympathieke studentenflik, nog lang niet vergeten. Vanden Bussche heeft bovendien over heel Vlaanderen een ‘nalatenschap’ achtergelaten: verschillende andere studentensteden zijn zijn goede voorbeeld gevolgd en hebben inmiddels ook een eigen studentenflik! 

We wensen Nick veel succes in zijn nieuwe functie!