Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Pup Beau moet Leuvens politiekorps versterken

De Leuvense politie heeft een boontje voor Beau. Gisteren kreeg het korps de schattige pup voor het eerst te zien. Beau wordt zorgvuldig begeleid door hondenmeester Patrice Cornelis, zodat de kleine pup, een kruising tussen een Mechelse en Duitse herder, hopelijk kan uitgroeien tot een echte drughond.

by Vertommen
by Vertommen

Al zal dat een moeilijke opgave worden. “We zijn nog lang zo ver niet maar we hopen uiteraard dat Beau geselecteerd zal worden als kandidaat-drughond”, legt hondenmeester Patrice uit. De kans dat Beau slaagt, is eerder klein want slechts weinige pups hebben het nodige talent om de job van drughond in een politiekorps op zich te nemen. Het is dus even afwachten of Beau voor deze disciplinaire job geschikt is. De komende maanden zal Patrice in ieder geval intensief met de kleine pup trainen zodat ze goed voorbereid aan de testen kan beginnen.

Allemaal duimen dus dat Beau’tje slaagt voor de proeven, dan kan ze in de toekomst ons Leuvens politiekorps komen versterken! Wij wensen Patrice en Beau alvast veel succes!

Bron: HLN