Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Station Wijgmaal krijgt nieuwe invulling

Het vervallen station van Wijgmaal krijgt eindelijk een nieuwe invulling. Op 8 juli ondertekende de stad Leuven een overeenkomst met vzw’s Dialoog en Spit om het verloederde gebouwtje aan het spoor een nieuwe bestemming te geven. Het wordt omgetoverd tot een ecohuis.

station Wijgmaal

Dialoog, een vzw die informeert over duurzaam (ver)bouwen en wonen, zal het gebouw samen met de stad Leuven tot een energiezuinige kantoor- en ontmoetingsruimte verbouwen. De buurtbewoners en buurtverenigingen kunnen de opgeleverde zalen dan huren voor vergaderingen of evenementen allerhande. Ook aan de treinreizigers wordt uiteraard gedacht: voor hen wordt er een moderne wachtruimte met wifi voorzien.

Spit vzw opent daarnaast op het gelijkvloers een eethuis waar gerechten gemaakt met biologische en lokale producten geserveerd zullen worden. De inrichting van dit eco-eethuis gebeurt uiteraard met energiezuinige toestellen en het meubilair en servies komen uit de Spit Kringwinkel.

Met deze ingrijpende renovatie willen Dialoog en Spit vzw een voorbeeld stellen en duurzaam bouwen stimuleren. Het project zal echter niet meteen van start kunnen gaan. De vzw’s moeten eerst op zoek naar een geschikte architect, de goedkeuring van hun bouwaanvraag, een goede aannemer en voldoende subsidies. Als ze in augustus 2017 met de verbouwing kunnen beginnen, zullen ze in het najaar van 2018 kunnen verhuizen.

Wil je de voorbereiding van de werken op de voet volgen? Dan kan je op de Facebookpagina www.facebook.com/stationwijgmaal terecht.