Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Studente staat avond voor inschrijvingen al paraat

Een wel heel ijverige studente stond maandagavond al te popelen om zich in te schrijven. Moederziel alleen stond ze voor de poort van de Universiteitshallen klaar om zich op dinsdagochtend als eerste in te schrijven voor volgend academiejaar. Linde De Greef had zelfs een voedselpakketje mee zodat ze tijdens het wachten geen honger zou lijden.

by hsb - Het Nieuwsblad
by hsb - Het Nieuwsblad

Haar vader had haar gezegd dat het een stormloop van jewelste zou zijn op de eerste inschrijvingsdag. Linde ging dus maandagavond om 19 uur al eens polshoogte nemen maar er stond nog niemand te wachten. Ze ging dus even terug naar huis om rond middernacht terug te keren. Nog steeds niemand te bespeuren, dus besliste ze thuis te gaan slapen. Niet voor lang, want om 5 uur ’s ochtends stond Linde alweer paraat en deze keer bleef ze geduldig wachten tot de poort van de Universiteitshallen 4,5 uur later openging.

Zo is Linde in haar doel geslaagd: ze werd de eerste studente die zich voor volgend academiejaar aan de KU Leuven heeft ingeschreven. Maar waarom wilde ze zo graag de eerste zijn? Wel, ze wist dat je dan je studentenkaart uit handen van rector Rik Torfs mag ontvangen en dat leek haar de perfecte start van haar studententijd! Daarnaast hoopte ze stiekem dat er televisieploegen aanwezig zouden zijn. Linde studeerde in het middelbaar immers ‘Drama’ aan het Lemmensinstituut en zit er niet om verlegen in beeld te komen. Dat is haar bij deze dan ook gelukt!