Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Stuyven in bolletjestrui

De sympathieke wielrenner Jasper Stuyven uit Heverlee, die we ondertussen allemaal een beetje kennen door het één-programma ‘Jonge benen’, kon in de tweede etappe van de Tour de France al meteen beslag leggen op de bolletjestrui. Wat een debuut voor de 23-jarige renner, een prachtprestatie voor een eerste deelname aan de Tour de France! Daarom zetten we onze bekende buurtbewoner dan ook graag nog eens in de kijker.

Jasper Stuyven

Meteen topprestatie in de Tour

In zijn allereerste Ronde toonde de renner van het Trek-Segafredo team meteen initiatief door na het startschot met drie andere renners het hazenpad te kiezen. Samen konden ze een voorsprong van 6,5 minuten op het peloton opbouwen. Deze konden ze niet volhouden maar Stuyven was zich bewust van het gevaar en nam de vlucht door een fikse versnelling. Helaas moest hij ondanks zijn grote inspanning finaal op 450m van de finish toch buigen voor het jagend peloton en Sagan kon vervolgens de winst pakken. Stuyven mocht wel de bolletjestrui aantrekken, ongetwijfeld een hoogtepunt in zijn wielercarrière!

Iedereen fier

Jaspers prachtprestatie werd door de buurtbewoners op vele manieren in de kijker gezet, zo ook uit onverwachte culinaire hoek. Jaspers nonkel creëerde chocolaatjes met een bolletjestrui voor zijn neef, die samen met hem Chocolade Atelier Stuyven runt. En ook Stuyvens supporterscafé ’t Werrek in Wijgmaal is enorm fier op hun poulain. Cafébaas Arne eerde de renner door het café in Jaspers kleuren te hullen en door haar klanten een speciale pasta met witte saus en rode balletjes voor te schotelen, een duidelijke verwijzing naar de bolletjestrui. 

Ook een andere jonge Belg zette gisteren een prachtprestatie neer op het EK Atletiek. Thomas Van der Plaetsen ging er op de tienkamp met de gouden medaille aan de haal! Hang die Belgische vlaggen dus maar weer buiten en steun ook ons jong niet-voetballend talent! 

Bron: www.leuvenactueel.be & www.hln.be/regio/nieuws-uit-leuven