Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Verkoeling zoeken in Leuvens water?

De zomer lijkt nu eindelijk in het land. In deze hittegolf gaat iedereen naarstig op zoek naar een beetje verkoeling. Bij temperaturen die richting de 30 graden gaan is het zwembad van het Provinciaal Domein in Kessel-Lo the place to be.

Swimming pool kids

Plonsen in Kessel-Lo

Domeinbeheerder Oswald Debelder is blij: “Eindelijk is het zomer en vindt het volk de weg naar ons domein. Afgelopen zondag was het nog relatief rustig met zo'n 300 bezoekers, maar gisteren was het voor de eerste keer echt druk en konden we de kaap van de 1.000 bezoekers ronden.” Geen zorgen, overvol is het zwembad zeker nog niet. Iedereen vindt nog gemakkelijk een plekje om te zonnebaden. En het zwembadwater is met zo'n 24 graden in ieder geval lekker verfrissend. 

Het zwembad in het provinciedomein is dagelijks van 11 tot 19 uur geopend. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen er gratis zwemmen, jongeren tot 12 jaar moeten 2 euro inkom betalen. Voor volwassenen uit Vlaams-Brabant bedraagt de toegang 4 euro, voor wie van buiten onze provincie is, moet 9 euro neertellen.

Leuven Bad?

Binnenkort kan je naast het zwembad in Kessel-Lo misschien ook een duik in de Vaartkom nemen. Voor het Leuvense stadsbestuur zorgen de hoge zomertemperaturen immers ook voor inspiratie. Zij denken hardop na over het realiseren van een ‘Leuven Bad’, een zomerformule die al in vele steden succesvol is gebleken.

by Vertommen
by Vertommen

Volgens schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (SP.A) is zo’n bad perfect mogelijk aan het plein voor het OPEK aan de Vaartkom. Het is een idee dat al langer leeft en dat de stad ongetwijfeld nog aangenamer zou maken. Maar vele Leuvenaren zien dit niet direct gebeuren aangezien het water aan de Vaartkom sterk vervuild is. Zij geloven bijgevolg dat dit idee pas over enkele jaren in de praktijk omgezet kan worden, eerst moet de Stad de waterkwaliteit op punt krijgen.

Zou jij een Leuven Bad zien zitten? Of ga je toch liever plonsen in het zwembad van provinciedomein Kessel-Lo?