Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Vlaams-Brabant, de vuilste provincie

Vlaams-Brabant, de vuilste Vlaamse provincie? Komaan Leuven Lovers, tijd om daar verandering in te brengen!

zwerfvuil

Vlaams-Brabant is volgens NV-A-parlementslid Bart Nevens de vuilste provincie van Vlaanderen. Dat bleek uit de zwerfvuilcijfers die hij onlangs opvroeg bij partijgenoot en bevoegd Vlaams minister Ben Weyts. Maar liefst veertig procent (!) van al het opgeruimde zwerfvuil werd gevonden langs de Vlaams-Brabantse snel- en gewestwegen. Vlaams-Brabant scoort ook als enige provincie slechter dan vorig jaar, hoog tijd dus om die neerwaartse trend om te buigen.

Vorig jaar werd er in Vlaanderen in totaal zo’n 3.085 ton zwerfvuil geraapt langs de snel- en gewestwegen. Met 1.244 ton was Vlaams-Brabant helaas veruit koploper, Oost-Vlaanderen produceerde het minste zwerfvuil (zo’n 279 ton). “De centrale ligging van Vlaams-Brabant en de vele autostrades met talrijke op- en afritten zijn natuurlijk elementen die bijdragen tot de gigantische berg zwerfvuil in de provincie”, beseft Nevens. Met de nieuwe zwerfvuilzomercampagne hoopt hij de situatie te verbeteren.

Als Leuven Lovers, trots op onze provincie, kunnen wij ons steentje zeker bijdragen. Roep een halt toe aan zwerfvuil: gooi je afval in de vuilbak, niet naast de weg!

trash in the bin

Bron: BELGA