Give us a like and we'll keep you in the loop.

I Love Leuven is een community-gedreven blog over leven in Leuven. Ontdek Leuvens leukste plekjes, het laatste nieuws, en de hipste events.

Zondag shoppen, ja of nee?

Op zondag shoppen? Dat is de controversiële vraag die momenteel bij de Leuvense handelaars op tafel ligt. Liefst Leuven en Unizo Leuven blijven echter clashen waardoor er nog steeds geen beslissing op tafel is gekomen.

Shopping

Stad Leuven wil het ‘toeristisch statuut’ aanvragen dat Leuvense handelaars de kans geeft om hun winkel zeven dagen op zeven te openen. Hiermee wil de stad Leuven nog sterker als gezellige winkelstad in the picture zetten.

Unizo Leuven dreigt echter een stokje voor de zondagsopening te steken. Uit hun enquête blijkt immers dat slechts 15% van de Leuvense handelaren ook effectief hun zaak op zondag zou openen. Hoe representatief die enquête is, daar durven wij ons niet over uitspreken aangezien slechts 48 van een 1000-tal Leuvense handelaren de enquête hebben ingevuld.

In tegenstelling tot Unizo is Liefst Leuven, de vzw opgericht om Leuven bij een zo breed mogelijk publiek bekend te maken als shopping- en horecastad, fervent voorstander van de zondagsopening. Zij zien deze als een noodzaak in tijden waarin webshops hoogtij vieren. De moderne handelaar moet met zijn tijd meegaan en flexibel zijn. De klant verwacht dat hij iedere dag kan shoppen. Als dit in Leuven op zondag niet mogelijk is, gaan ze online kopen. Om dit tegen te gaan wil Liefst Leuven in eerste instantie dat de handelaren minstens één zondag per maand hun deuren openen. 

Klant is en blijft nu eenmaal koning.